ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα με γαύρο μαρινάτο και λιαστή ντομάταΜακαρονάδα με γαύρο μαρινάτο και λιαστή ντομάτα
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την μακαρονάδα με τόνο κονσέρβας, ελιές και φρέσκια ντομάτα ξεκινάμε και σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τον τόνο, το σκόρδο, την ντομάτα και την κάππαρη και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 - 3 λεπτά, ίσα-ίσα να ζεσταθούν τα υλικά καλά και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  2. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε.
  3. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  4. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη «σάλτσα» τόνου.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό, περιχύνουμε με το ξίδι (αν το βάλουμε) και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Τα έντονα συστατικά αυτής της μακαρονάδας θέλουν να ακουμπήσουν πάνω στις διακριτικές τανίνες ενός ροζέ κρασιού. Επιλέξτε κάποιο από Ξινόμαυρο ή Syrah.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 87.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τόνος

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών