ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαντορινιά αυγά μάτια με πελτέΣαντορινιά αυγά μάτια με πελτέ
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι, το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  2. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον βασιλικό, αλατοπίπερο και την κανέλα και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Σπάμε τα αυγά μάτια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να γίνει όπως μας αρέσει.
  4. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, με ένα κουτάλι περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα τα αυγά.
  5. Σερβίρουμε, τις μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα, αμέσως και συνοδεύουμε με ζεστό χωριάτικο ψωμί.

Ένα ροζέ κρασί από Syrah.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών