ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝιόκι με λιαστές ντομάτες, μανιτάρια και καπνιστό τυρίΝιόκι με λιαστές ντομάτες, μανιτάρια και καπνιστό τυρί
5' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα νιόκι με κατεψυγμένο σπανάκι, μπλε τυρί και μπέικον βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνουμε.
  2. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι (ιδανικά κατάλληλο και για το φούρνο) σοτάρουμε, χωρίς λάδι, σε δυνατή φωτιά το μπέικον, για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, και στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι.
  3. Ανακατεύουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
  4. Προσθέτουμε τα νιόκι, το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος, το μπλε τυρί, και ανακατεύουμε.
  5. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
  6. Αν το τηγάνι δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τότε τυλίγουμε το χερούλι του με αλουμινόχαρτο (2 - 3 φορές) και βάζουμε το σκεύος στο γκριλ, ώστε να γκρατιναριστεί το φαγητό για περίπου 3 - 4 λεπτά.
  7. Το σερβίρουμε ζεστό.

Μυστικά

Νιόκι βρίσκουμε συσκευασμένα στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ ή φτιάχνουμε τα δικά μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών