20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το χοιρινό ψαρονέφρι με μπριάμ στην κατσαρόλα ξεκινάμε και σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μουστάρδα με 50 ml νερό.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά. Οσο πιο πολύ ροδίσει, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα σκεύος στην άκρη.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το λάδι τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και μετριάζουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, την αραιωμένη μουστάρδα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
- Σκορπίζουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε και, αν θέλουμε, συνοδεύουμε με ένα αφράτο ρύζι μπασμάτι.
Στο ποτήρι μας Ροζέ! Από Λημνιώνα, Λημνιό, Ξινόμαυρο... Διαλέξτε!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.