25' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς.
  2. Την επομένη, τα πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν με μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι εντελώς, για περίπου 45 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, πλένουμε τα χόρτα και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  5. Απλώνουμε σε ένα ταψί τα χόρτα και, όταν βράσουν οι γίγαντες, τους παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε στο ταψί.
  6. Προσθέτουμε το λάδι, την ντομάτα και αλατοπίπερο.
  7. Μπορούμε να βάλουμε ζουμί από αυτό όπου έβρασαν οι γίγαντες· αν όμως θέλουμε να γίνει ελαφρύτερο το φαγητό, βάζουμε βραστό νερό να τα σκεπάσει.
  8. Ψήνουμε το φαγητό, μέχρι να μελώσει, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Μυστικά

Αυτό είναι ένα κλασικό πιάτο της Ηπείρου, που το φτιάχνουν με τα τοπικά άγρια χόρτα τα οποία έχουν διακεκριμένη μυρωδιά και γεύση. Μπορούμε όμως να το μαγειρέψουμε με ό,τι χόρτα είναι διαθέσιμα.

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών