20'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά το λάδι (περίπου 5 - 6 λεπτά), χωρίς όμως να κάψει πολύ και κοχλάσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ελαιόλαδο να κρυώσει και να πάρει τα αρώματα από τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
- Οσο πιο πολλές ώρες το αφήσουμε τόσο πιο καλά θα αρωματιστεί το λάδι.
- Μετά το περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε σε ένα μπολάκι.
- Βάζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
- Σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και τα ανακατεύουμε καλά.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη, κρατάμε όμως τα κεφάλια και το κέλυφος της ουράς.
- Αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι με ένα μαχαίρι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το αρωματικό ελαιόλαδο που έχουμε φτιάξει και, μόλις κάψει, προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές και μόλις ροδίσουν ομοιόμορφα, προσθέτουμε το πολτοποιημένο μείγμα του σκόρδου με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το μείγμα με τη μουστάρδα, το μέλι, το λεμόνι και την πάπρικα.
- Ανακινούμε καλά το τηγάνι να πάει παντού η σάλτσα και μετά από 2 - 3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με ένα απλό ρύζι.