ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάκια σε ζεστή σαλάτα με μουστάρδα, μανούρι και καβουρδισμένα αμύγδαλαΦασολάκια σε ζεστή σαλάτα με μουστάρδα, μανούρι και καβουρδισμένα αμύγδαλα
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις ζέστες ελιές με λεμόνι και μυρωδικά ξεκινάμε και ξεπλένουµε τις ελιές, τις στραγγίζουµε και τις βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε αρκετό νερό να τις καλύπτει.
  2. Βράζουµε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10-12 λεπτά και τις στραγγίζουµε σε σουρωτήρι. Τις βάζουµε στην άκρη.
  3. Προσθέτουµε το ελαιόλαδο και τους µαραθόσπορους στην κατσαρόλα και τους ζεσταίνουµε απαλά για 3-4 λεπτά, µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους.
  4. Προσθέτουµε το σκόρδο, τις ελιές, το πιπέρι καγιέν, το ξύσµα και τον χυµό λεµονιού. Ανακατεύουµε για 2 λεπτά ή µέχρι να ζεσταθούν καλά οι ελιές.
  5. Μεταφέρουµε τις ελιές σε ένα µπολ και τις ανακατεύουµε µε τον κόλιανδρο (αν χρησιµοποιήσουµε) και τον µαϊντανό.
  6. Σερβίρουµε τις ελιές με λεμόνι και μυρωδικά ζεστές µε ξεροψηµένο ψωµί, για να απολαύσουµε τους χυµούς.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών