ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαύρος ψητός με πατάτεςΓαύρος ψητός με πατάτες
20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
15' αναμονή
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τον γαύρο λεμονάτο με μαϊντανό ξεκινάμε με το να καθαρίσουμε το γαύρο.
  2. Αφαιρούμε τα κεφάλια παρασύροντας και τα εντόσθια.
  3. Πλένουμε τα ψαράκια κάτω από τρεχούμενο νερό, τα βάζουμε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στάθουν 15 λεπτά για να τα «πιάσει» το αλάτι.
  4. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και να γυαλίσει.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 1 λεπτό.
  6. Σβήνουμε με το ούζο ή το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  7. Τακτοποιούμε τα ψαράκια όμορφα στο σκεύος, σε μονή στρώση και όχι το ένα πάνω στο άλλο, ώστε να ψηθούν σωστά και στον ίδιο χρόνο.
  8. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, πασπαλίζουμε με το θυμάρι ή τη ρίγανη και πιπέρι και τα ψήνουμε για 5-6 λεπτά, ανάλογα και με το πάχος τους.
  9. Αποσύρουμε, ελέγχουμε το αλατοπίπερο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε τον γαύρο λεμονάτο με μαϊντανό.
  10. Συνοδεύουμε με μπρόκολο ή κουνουπίδι βραστό και ψωμί της αρεσκείας μας.

Άρθρα και Συνταγές με Γαύρος

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών