ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνίσια «παϊδάκια», μαριναρισμένα σε ξινόγαλαΑρνίσια «παϊδάκια», μαριναρισμένα σε ξινόγαλα
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αρνίσια «παϊδάκια» με μουστάρδα και ρίγανη, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα βαθύ μπολ τα παϊδάκια και τα τρίβουμε με τις παλάμες μας με το αλάτι και το μυρωδικό της επιλογής μας.
  2. Σε ένα άλλο μικρό μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού, και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν.
  3. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα παϊδάκια, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να μαριναριστούν.
  4. Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να τα μαρινάρουμε μέχρι και 4-5 ώρες.
  5. Προθερμαίνουμε το γκριλ.
  6. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε το φούρνο.
  7. Στραγγίζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας.
  8. Τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε στη σχάρα.
  9. Ψήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
  10. Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις, λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί που να τα χωράει σε μονή στρώση, απλώνουμε τα παϊδάκια και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  11. Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με όσο χυμό λεμονιού μας αρέσει και συνοδεύουμε με πίτες για σουβλάκι, τις οποίες ζεσταίνουμε ελαφρώς στον καυτό φούρνο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 70.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών