ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ επανεφεύρεση της σάλτσας ντομάταςΗ επανεφεύρεση της σάλτσας ντομάτας
10' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 600 ml

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το γλυκό τσάτνεϊ ντομάτας, αναµειγνύουµε το σκόρδο, το τζίντζερ και τις µισές ντοµάτες σε έναν πολυκόφτη µέχρι το µείγµα να γίνει οµοιόµορφο.
  2. Βάζουµε τις υπόλοιπες ντοµάτες, το ξίδι, τη ζάχαρη, τις σουλτανίνες και το αλάτι σε µια µεγάλη κατσαρόλα. Αφήνουµε να πάρουν βράση και προσθέτουµε το µείγµα µε το σκόρδο και το τζίντζερ.
  3. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 1 ώρα και 30 με 1 ώρα και 45 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, µέχρι το τσάτνεϊ να πήξει αρκετά ώστε να πέφτει σε στρώσεις από ένα κουτάλι. Προσέχουµε να µη µας αρπάξει το µείγµα στον πάτο της κατσαρόλας.
  4. Προσθέτουµε το πιπέρι καγιέν. Για ένα πιο καυτερό τσάτνεϊ, προσθέτουµε λίγη σκόνη τσίλι.
  5. Το αφήνουµε να κρυώσει, το βάζουµε σε αποστειρωµένα βάζα (για να αποστειρώσουµε τα βάζα, τα πλένουµε σε βραστό νερό και τα στεγνώνουµε καλά σε ζεστό φούρνο) και τα αποθηκεύουµε σε δροσερό µέρος ή στο ψυγείο µετά το άνοιγµα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών