Τα σπιτικά κεμπάπ με κιμά κοτόπουλου είναι ότι πρέπει για να τα ετοιμάσετε και να τα φάτε μαζί με την παρέα σας σήμερα το βράδυ.

15' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 23'

Υλικά

Μερίδες: 8 κεμπάπ

Για τη γιαουρτοσάλτσα

Διαδικασία

  1. Σε μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γιαουρτοσάλτσα.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
  3. Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  6. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 8 μακρόστενα κεμπάπ.
  7. Τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 17 - 18 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη σάλτσα.
  9. Στο ποτήρι μας: Ενα ροζέ Ξινόμαυρο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών