ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτέδες αρνίσιοι με μυρωδικά και ούζοΚεφτέδες αρνίσιοι με μυρωδικά και ούζο
20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τους κεφτέδες

Για το ταψί

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ττους κεφτέδες φούρνου με σάλτσα γιαουρτιού, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  2. Αν το μείγμα είναι κάπως σκληρό, βουτάμε τα χέρια σε νερό και ζυμώνουμε ξανά μέχρι να γίνει αφράτο.
  3. Δεν χρειάζεται να το αφήσουμε στο ψυγείο για να σφίξει.

Κρεμμύδια:

  1. Σε ευρύχωρο τηγάνι βάζουμε το 1/2 φλιτζάνι λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια· τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν λίγο και να «πέσουν».
  2. Τότε τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με το μαϊντανό. Τα αδειάζουμε σε ένα ταψί.

Ψήσιμο:

  1. Τραβάμε μια στιγμή το ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια το μείγμα του γιαουρτιού.
  2. Ραντίζουμε με 1/2 φλιτζάνι νερό και φουρνίζουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μελώσουν τα κρεμμύδια και να ροδίσουν οι κεφτέδες.
  3. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε σ' ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι, το σκόρδο, αλατοπίπερο και τις 2 κουταλιές λάδι.
  4. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει στην επιφάνεια μια ντελικάτη κρούστα, όχι όμως να σφίξει πολύ το γιαούρτι.
  5. Συνοδεύουμε τους κεφτέδες με ένα πιλάφι και μαρουλοσαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών