ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠένες με βινεγκρέτ βασιλικού και κατίκιΠένες με βινεγκρέτ βασιλικού και κατίκι
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πέννες, ξεκινάμε και βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά λιγότερο από ό,τι ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Προτού τα σουρώσουμε φροντίζουμε να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  3. Στο μεταξύ, κόβουμε το φινόκιο σε λεπτά φετάκια στο μαντολίνο (λινκ). Εναλλακτικά, το κόβουμε με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι.
  4. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά στο λάδι το φινόκιο και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το ούζο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα βρασμένα και σουρωμένα ζυμαρικά.
  6. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε όσο από το νερό που κρατήσαμε χρειάζεται ώστε να είναι ζουμερό το αποτέλεσμα.
  7. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και τον τόνο κομματιασμένο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μυστικά

Για μια πιο γκουρμέ εκδοχή της μακαρονάδας αντικαθιστούμε τον τόνο με λίγα φετάκια αυγοτάραχου.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τόνος

Άρθρα και Συνταγές με Φινόκιο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών