ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελιτζάνες ιμάμΙμάμ μπαϊλντί: η αυθεντική πολίτικη συνταγή
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 30 εκ.

Για τη σάλτσα

Για τη μπεσαμέλ

Διαδικασία

  1. Για το παστίτσιο με μελιτζάνες και μπεσαμέλ, ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους.
  2. Το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες (σε δόσεις) για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Σάλτσα

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
  2. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.

Μπεσαμέλ

  1. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα αυγά με το αλεύρι και το γάλα και τα χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το τυρί και ανακατεύουμε.

Παστίτσιο

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Αδειάζουμε τα μακαρόνια στο ταψί, τα περιχύνουμε με 1 κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ, ανακατεύουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  3. Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε μία στρώση, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  4. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και ψήνουμε, το παστίτσιο, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών