15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Για την πατατοσαλάτα
- Για να ετοιμάσουμε την πατατοσαλάτα με λουκάνικα και μουστάρδα βάζουμε τις πατάτες σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, προσθέτουμε μπόλικο αλάτι, το δαφνόφυλλο και νερό τόσο που να υπερκαλύπτει τις πατάτες κατά 2-3 εκατοστά.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ελέγχουμε τρυπώντας τες με ένα πιρούνι – πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία. Ανάλογα με το πόσο βραστερές είναι οι πατάτες, το βράσιμο τους θα πάρει από 10-18 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, τσιγαρίζουμε το μπέικον στο λίπος που θα βγάλει για 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξει από το περιττό λίπος.
- Αχρηστεύουμε το λίπος που έχει μείνει στο τηγάνι και βάζουμε τα λουκάνικα.
- Τα ψήνουμε και αυτά στο λίπος που θα βγάλουν, για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Τα βγάζουμε και αυτά σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
- Πετάμε το λίπος του τηγανιού, το σκουπίζουμε καλά και βάζουμε τις 2 κουτ. σούπας λάδι.
- Μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σέλερι, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν κάπως και να γυαλίσουν.
- Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια ευρύχωρη πιατέλα.
- Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά (μπέικον, λουκάνικα, κρεμμύδι, σέλερι), τα αγγουράκια τουρσί και το μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε απαλά ώστε να μη διαλυθούν οι πατάτες.
Για την σάλτσα
- Βάζουμε στα μούλτι όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ενιαία σάλτσα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να πάει παντού. Σερβίρουμε στα πιάτα, με ένα μπολάκι μουστάρδα στο πλάι για να προσθέσει ο καθένας όση επιθυμεί.
Μυστικά
Μπορούμε να ψήσουμε τα λουκάνικα ολόκληρα και να τα σερβίρουμε δίπλα στην πατατοσαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 2.