ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨάρι με βλίτα μαγειρευτά και μοσχομυρωδάταΨάρι με βλίτα μαγειρευτά και μοσχομυρωδάτα
15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Για το πικάντικο ψάρι με κόλιανδρο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
  2. Πλένουμε καλά τις φέτες του ψαριού και τις αλατίζουμε.
  3. Τις αφήνουμε για δέκα λεπτά στο αλάτι και μετά τις ξεπλένουμε.
  4. Σε ένα μέτριο ταψί ρίχνουμε το λάδι και απλώνουμε τις πιπεριές στον πάτο.
  5. Προσθέτουμε το μισό σκόρδο, το μισό λεμόνι και από πάνω τις φέτες ψαριού.
  6. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το λεμόνι.
  7. Αραιώνουμε στο νερό την πάπρικα και τον κουρκουμά και περιχύνουμε με αυτά το ψάρι.
  8. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  9. Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, σκορπίζουμε τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Μυστικά

«Το ψάρι αποτελεί το γιορτινό εβραϊκό γεύμα κάθε Σάββατο βράδυ. Σε όσους δεν αρέσει ο κόλιανδρος μπορούν να χρησιμοποιήσουν μαϊντανό».

Άρθρα και Συνταγές με Κόλιανδρος

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών