ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨάρι γιαχνί με ντοματίνια και καυκαλήθρεςΨάρι γιαχνί με ντοματίνια και καυκαλήθρες
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Σάλτσα

Αλμυρίκια

Διαδικασία

  1. Για τo μυλοκόπι του Πέσκια ξεκινάμε και λαδώνουμε το ψάρι και το αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
  2. Το ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό σκεύος, σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Πρέπει να ροδίσει, αλλά να μη στεγνώσει.

Σάλτσα

  1. Σοτάρουμε στο 1/3 του λαδιού το σκόρδο, το πεπεροντσίνο και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.
  2. Απομακρύνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Χόρτα

  1. Ζεματίζουμε τα αλμυρίκια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό.
  2. Μετά, ιδανικά, τα βουτάμε σε κρύο νερό με παγάκια, για να μείνουν κρουστά και με ζωηρό χρώμα.
  3. Τα στραγγίζουμε, τα λαδώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα και τα χόρτα.

Μυστικά

* Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ θα βρούμε φιλέτα και φέτες από μυλοκόπι ιχθυοκαλλιέργειας. Στοιχεία ταυτότητας: Πού: Στο Balthazar (Τσόχα 27, Αμπελόκηποι, Τ/210-64.41.215) Σεφ: Χριστόφορος Πέσκιας 3 λόγοι που το ξεχωρίσαμε: 1. Η φρεσκάδα του ψαριού και το αριστοτεχνικό ψήσιμό του - έμεινε για αρκετή ώρα μετά ζουμερότατο! 2. Η συνοδευτική σάλτσα piccata, με σκόρδο, κρεμμύδι, κάππαρη, ελιές, λεμόνι και μυρωδικά, μια σος ιταλικής καταγωγής, που δίνει μεσογειακό «τσαμπουκά» στο πιάτο. 3. Το συνοδευτικό: τρυφερές κορφές από αρμυρίκια ζεματισμένες για δευτερόλεπτα και ωραιότατα αρτυμένες με το εξαιρετικό λάδι των Ελαιώνων Σεφερλή από τη Λακωνία και λεμόνι.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών