Υλικά
Μερίδες: 4Σάλτσα
Αλμυρίκια
Διαδικασία
- Για τo μυλοκόπι του Πέσκια ξεκινάμε και λαδώνουμε το ψάρι και το αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
- Το ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό σκεύος, σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Πρέπει να ροδίσει, αλλά να μη στεγνώσει.
Σάλτσα
- Σοτάρουμε στο 1/3 του λαδιού το σκόρδο, το πεπεροντσίνο και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.
- Απομακρύνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Χόρτα
- Ζεματίζουμε τα αλμυρίκια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό.
- Μετά, ιδανικά, τα βουτάμε σε κρύο νερό με παγάκια, για να μείνουν κρουστά και με ζωηρό χρώμα.
- Τα στραγγίζουμε, τα λαδώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα και τα χόρτα.
Μυστικά
* Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ θα βρούμε φιλέτα και φέτες από μυλοκόπι ιχθυοκαλλιέργειας. Στοιχεία ταυτότητας: Πού: Στο Balthazar (Τσόχα 27, Αμπελόκηποι, Τ/210-64.41.215) Σεφ: Χριστόφορος Πέσκιας 3 λόγοι που το ξεχωρίσαμε: 1. Η φρεσκάδα του ψαριού και το αριστοτεχνικό ψήσιμό του - έμεινε για αρκετή ώρα μετά ζουμερότατο! 2. Η συνοδευτική σάλτσα piccata, με σκόρδο, κρεμμύδι, κάππαρη, ελιές, λεμόνι και μυρωδικά, μια σος ιταλικής καταγωγής, που δίνει μεσογειακό «τσαμπουκά» στο πιάτο. 3. Το συνοδευτικό: τρυφερές κορφές από αρμυρίκια ζεματισμένες για δευτερόλεπτα και ωραιότατα αρτυμένες με το εξαιρετικό λάδι των Ελαιώνων Σεφερλή από τη Λακωνία και λεμόνι.