ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο γλώσσας με «λεμονίζουσα» κρούσταΦιλέτο γλώσσας με «λεμονίζουσα» κρούστα
5' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα φιλέτα ή φέτες ψαριού με λεμονάτο πιλάφι ξεκινάμε και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
  4. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Οσο μαγειρεύουμε το πιλάφι, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ψήνουμε», σε δόσεις, τα φιλέτα ή φέτες ψαριών, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να γίνουν.
  6. Σερβίρουμε τα ψάρια με το λεμονάτο πιλάφι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 102.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών