ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧάνδρες λαδερέςΧάντρες λαδερές από την Πόλη

 

15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις χάντρες με ρύζι στην κατσαρόλα, ξεκινάμε βάζοντας σε βαθύ μπολ το ρύζι, το καλύπτουμε με ζεστό νερό και το αφήνουμε για 30 λεπτά να μουλιάσει. Έτσι φεύγει το περιττό άμυλο, το ρύζι δεν λασπώνει κατά το μαγείρεμα και επίσης μέρος του νερού απορροφάται από τον κόκκο, ο οποίος φουσκώνει και μαγειρεύεται ευκολότερα, χωρίς να χάνει το σχήμα του.
  2. Στο μεταξύ, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τις χάντρες για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις στραγγίζουμε.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να κοχλάζει. Προσθέτουμε τις χάντρες μαζί με150 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Στραγγίζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις χάντρες μαζί με 250 ml ζεστό νερό. Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας Ροζέ κρασί από Merlot ή Grenache rouge.

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών