ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαρονέφρι με μανταρίνι και φασκόμηλοΨαρονέφρι με μανταρίνι και φασκόμηλο
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψαρονέφρι με κόκκινο κρασί, μέλι και μουστάρδα, αρχικά πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να «ανοίξουν» και να απλώσουν λίγο.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  3. Ρίχνουμε το λάδι και τα κομμάτια ψαρονέφρι στο τηγάνι και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν πάρα πολύ καλά.
  4. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  5. Έπειτα, ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει κάπως.
  6. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 150 ml νερό, τη μουστάρδα, το θυμάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
  7. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, επαναφέρουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να σωθούν τα περισσότερα από τα υγρά.
  8. Ελέγχουμε στο εσωτερικό του: πρέπει να μην είναι ροζ, αλλά προσέχουμε να μην υπερβούμε το σημείο που θα στεγνώσει.
  9. Στο τέλος, ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσει το ψαρονέφρι.
  10. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  11. Σερβίρουμε αμέσως, το ψαρονέφρι με κόκκινο κρασί, μέλι και μουστάρδα και συνοδεύουμε, με πατάτες βραστές με μουστάρδα, λάδι, μαϊντανό και σουσάμι.

Μυστικά

Αν δεν έχουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, φτιάχνουμε το φαγητό σε μικρότερο, σε 2 δόσεις.

Ένα λευκό κρασί με σώμα, ένα Chardonnay που έχει ωριμάσει σε βαρέλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 31.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών