15'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα μακαρόνια με κιμά στο τηγάνι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 7-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει σπυρωτός ο κιμάς, να ροδίσει ομοιόμορφα, να «πιει» τα περισσότερα υγρά του και να μαραθεί το κρεμμύδι και το καρότο.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τη φρέσκια ντομάτα και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, την κανέλα, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, μετριάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 35 λεπτά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο νερό και τα ζυμαρικά μας. Ακολουθούμε τον χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών. Εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε βραστό νερό.
- Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε την παρμεζάνα και αν χρησιμοποιήσουμε και το τσίλι. Ανακατεύουμε καλά. Με αυτόν τον τρόπο τα ζυμαρικά γίνονται πιο γευστικά και η σάλτσα αποκτά πολύ ωραία κρεμώδη υφή.
- Σερβίρουμε αμέσως αν θέλουμε με έξτρα παρμεζάνα.
Μυστικά
* Ο Κωνσταντίνος Μπουγιούρης είναι ο σεφ στο εστιατόριο Ηλιοβασίλεμα στη Σύρο.
Μανδηλαριές Κυκλαδίτικες, Μαυροτράγανα και Ξινόμαυρα.