Η πιτσαρία Crust στου Ψυρρή μας δίνει τη συνταγή για μία από τις πιο νόστιμες πίτσες της. Για όσους λατρεύετε την παρμεζάνα, αυτή είναι η πίτσα σας. Tα αλλαντικά δίνουν πικάντικη γεύση και η λεπτή, τραγανή ζύμη απογειώνει την εμπειρία. Αν ο φούρνος σας διαθέτει ειδική λειτουργία για πίτσα, χρησιμοποιήστε αυτήν αντί για το ψήσιμο στον αέρα.
20'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: για 1 πίτσα 36-40 εκ.Για τη ζύμη (η ζύμη είναι για 3 πίτσες, διατηρούμε τα ζυμαράκια στην κατάψυξη για επόμενες χρήσεις)
Για την επικάλυψη
Για την κρέμα παρμεζάνας
Διαδικασία
Ζύμη
- Για την Snow White pizza, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
- Τη χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη και τα πλάθουμε κυλώντας τα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, σε τρεις μπάλες.
- Τις σκεπάζουμε με μια νοτισμένη πετσέτα και τις αφήνουμε για 1 ώρα, να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν.
Επικάλυψη
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα παρμεζάνας.
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και, μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
- Ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα και λιώσει η παρμεζάνα.
- Προσθέτουμε το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
- Όταν τα ζυμαράκια φουσκώσουν, τυλίγουμε τα δύο από τα τρία με μεμβράνη και τα βάζουμε στην κατάψυξη για επόμενη χρήση.
Ζύμη και Ψήσιμο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C στη λειτουργία του αέρα.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια πιέζουμε το τρίτο ζυμαράκι με τα δάχτυλα ώστε να το κάνουμε επίπεδο.
- Με τον πλάστη, με απλές κινήσεις πάνω κάτω χωρίς να βγει από το περιθώριο του ζυμαριού, και περιστρέφοντας το, ανοίγουμε τη ζύμη σε δίσκο, στη διάσταση ενός ταψιού περίπου 36 εκ.
- Παίρνουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και το γυρίζουμε ανάποδα με τον πάτο του προς τα πάνω.
- Το λαδώνουμε ελαφρώς με πινέλο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη που ανοίξαμε πάνω στο ταψί.
- Απλώνουμε πάνω της τις 4 κουταλιές κρέμα παρμεζάνας.
- Αραδιάζουμε τις φέτες μοτσαρέλας, την πανσέτα, τα μανιτάρια και το προσούτο.
- Βάζουμε το ταψί στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 7-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και η ζύμη να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί από κάτω.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με τις φλούδες παρμεζάνας και πιπέρι φρεσκοτριμμένο και σερβίρουμε.
Μυστικά
Ο λόγος που χρησιμοποιούμε το ταψί μας ανάποδα είναι για να έχουμε μια τραγανή και λεπτή πίτσα, λιγότερο αφράτη.