ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑτομικές πίτσες με ντομάτα και ρόκαΑτομικές πίτσες με ντομάτα και ρόκα
5' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 11'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την ατομική πίτσα «Μαργαρίτα» σε αραβικά πιτάκια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Απλώνουμε τις αραβικές πίτες σε ένα μεγάλο ταψί και αλείφουμε την κάθε μία με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Απλώνουμε 1-2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας σε κάθε πίτα, αφήνοντας ακάλυπτο 1 εκ. από την περιφέρεια.
  4. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και πιπέρι.
  5. Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε τις πίτσες για 6-8 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνουν τραγανές οι πίτες.
  6. Σερβίρουμε τα αραβικά πιτάκια πασπαλίζοντας με τα φυλλαράκια βασιλικού ή όποιου άλλου μυρωδικού επιλέξουμε.

Για την σάλτσα ντομάτας

  1. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου για 30 δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέτουμε 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια ψιλοκομμένα στο μούλτι, μερικά φρέσκα φύλλα από μυρωδικό της αρεσκείας μας, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε περίπου για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα ή μέχρι η σάλτσα να μελώσει.
  3. Διατηρείται στο ψυγείο για 3 - 4 ημέρες, σε γυάλινο βαζάκι, σκεπασμένη με λάδι.

Μυστικά

*  Μπορούμε να προσθέσουμε πάνω στις πίτσες λεπτοκομμένες κρεμμυδοροδέλες, λεπτές φέτες μανιταριών, πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, κάππαρη κ.ά. Μόλις ψηθούν, μπορούμε να τις γαρνίρουμε με προσούτο ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας και φρέσκα φύλλα ρόκας ελαφρώς λαδωμένα.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών