ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦοκάτσιαΦοκάτσια
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταψί περίπου 26x36 εκ.

Διαδικασία

  1. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το ψιλό αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το νερό μαζί με 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ (το ειδικό εξάρτημα για ζύμωμα) για περίπου 3 - 4 λεπτά ή με τα χέρια, μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακή ζύμη.
  3. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα καθαρό μπολ και βάζουμε μέσα το ζυμάρι. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί ο όγκος του.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240° C.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί, διαστάσεων περίπου 26x36 εκ. Πασπαλίζουμε μια επίπεδη επιφάνεια με λίγο αλεύρι και πάνω της αδειάζουμε το ζυμάρι.
  6. Το ζυμώνουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά και το βάζουμε στο ταψί, πιέζοντάς το απαλά με τις παλάμες μας, ώστε να καλύψει τον πυθμένα του ταψιού.
  7. Αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι την επιφάνεια του ζυμαριού. Σκορπίζουμε από πάνω τις ελιές, τις πιέζουμε ελαφρώς, για να κολλήσουν στο ζυμάρι και πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο και το χοντρό αλάτι.
  8. Ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η φοκάτσια.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών