15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Βάζουμε στο μούλτι τις ελιές, τον πελτέ, το θυμάρι και 1 – 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε μεχρι να προκύψει μια ομοιογενής πάστα.
- Αν χρειαστεί, για να διευκολύνουμε την πολτοποίηση, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
- Αλείφουμε το ψωμί με την πάστα ελιάς.
- Τακτοποιούμε στις 2 φέτες τις ροδέλες αυγού, τα ντοματίνια, την κάππαρη και το σέλινο.
- Σκεπάζουμε με τις άλλες 2 φέτες και σερβίρουμε.
- Διαβάζουμε προσεχτικά τα συστατικά που αναγράφονται στη συσκευασία, ώστε να αποφύγουμε να αγοράσουμε προϊόντα με συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα.
- Μια καλή λύση είναι οι βιολογικές πάστες ελιάς που κυκλοφορούν στην αγορά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 1.