15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Βάζουμε στο μούλτι τις ελιές, τον πελτέ, το θυμάρι και 1 – 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε μεχρι να προκύψει μια ομοιογενής πάστα.
  2. Αν χρειαστεί, για να διευκολύνουμε την πολτοποίηση, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
  3. Αλείφουμε το ψωμί με την πάστα ελιάς.
  4. Τακτοποιούμε στις 2 φέτες τις ροδέλες αυγού, τα ντοματίνια, την κάππαρη και το σέλινο.
  5. Σκεπάζουμε με τις άλλες 2 φέτες και σερβίρουμε.
  6. Διαβάζουμε προσεχτικά τα συστατικά που αναγράφονται στη συσκευασία, ώστε να αποφύγουμε να αγοράσουμε προϊόντα με συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα.
  7. Μια καλή λύση είναι οι βιολογικές πάστες ελιάς που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 1.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών