20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 20 τμχ

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά (εκτός από το αυγό) και τα ζυμώνουμε καλά. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας. Κόβουμε το καθένα σε 10 μικρά παραλληλόγραμμα φύλλα (με διαστάσεις περίπου 14 x 8 εκ.). Γεμίζουμε κάθε ατομικό φύλλο με 1 κουτ. σούπας από το μείγμα του κιμά. Διπλώνουμε και κλείνουμε τα πιτάκια, δίνοντάς τους σχήμα μισοφέγγαρου. Πιέζουμε καλά τις άκρες των φύλλων ώστε να κολλήσουν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό μέχρι να αφρίσει. Τακτοποιούμε τα πιτάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών