10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι στρόγγανοφ, ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη γαρνιτούρα (χυλοπίτες, πατάτες τηγανητές ή ό,τι άλλο θέλουμε), γιατί το μαγείρεμα του φαγητού είναι σύντομο και καλό είναι το σερβίρουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  2. Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε το στρογγανόφ σε δύο δόσεις σε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ., διαιρώντας στα δύο τα υλικά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις λωρίδες του μοσχαριού.
  4. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις λωρίδες μοσχαριού σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα (για περίπου 3-4 λεπτά). Προσθέτουμε τον ζωμό, τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  5. Βράζουμε για 1 λεπτό και μετριάζουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι ή την ξινόκρεμα και ζεσταίνουμε μέχρι ενωθεί με τα υγρά του φαγητού και να ζεσταθεί πολύ καλά. Προσέχουμε να μη βράσει, γιατί θα κόψει. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αγγουράκια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε, το μοσχάρι στρόγγανοφ, στα πιάτα και συνοδεύουμε με χυλοπίτες ή με λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες, όπως συνηθίζουν πολλοί στη Ρωσία.

Μυστικά

*Αντί για μοσχαρίσιο φιλέτο, μπορούμε να το φτιάξουμε με φιλέτο από στήθος κοτόπουλου. Έτσι το κόστος του φαγητού θα είναι χαμηλότερο.

Ένα Tempranillo από τον ελληνικό αμπελώνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 41.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών