ΜΑΓΑΖΙΑ

Τρεις κι Εξήντα

Ένα παντοπωλείο με ελληνικά και εγγλέζικα καλούδια.

18.03.2014| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Τρεις κι Εξήντα

Ένα παντοπωλείο με ελληνικά και εγγλέζικα καλούδια.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Μια παλιομοδίτικη ταμπέλα στέκεται πάνω από την τζαμένια βιτρίνα, η οποία αποκαλύπτει τα ενδότερα του παντοπωλείου που λειτουργεί στον Πειραιά εδώ και 10 μήνες. Στα ράφια του βρίσκουμε ντόπιες λιχουδιές μαζί με βρετανικής προέλευσης καλούδια, που η Ροδίτισσα ιδιοκτήτρια, Μαίρη Περίδη, εκτίμησε δεόντως στη διάρκεια των σπουδών της στην Αγγλία.

Τι ψωνίζουμε: Από τα αγγλικά θα βρούμε μαρμελάδες Thursday Cottage, πικάντικες σάλτσες Cottage Delight και μαρινάδες Jethro’s. Από τα δικά μας, διαθέτουν ωραιότατους γίγαντες Πρεσπών νέας εσοδείας, καλόβραστους, και μαζί μια μεγάλη ποικιλία από ελληνικά όσπρια. Πολύ ωραίες οι σάλτσες της Simply Greek, με Μαυροδάφνη, ντομάτα και μελιτζάνα, φέτα, σκόρδο ή ελιές.


Μεγαλύτερη ποικιλία όμως υπάρχει σε ζυμαρικά και παξιμάδια, γιατί έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, όπως εξηγεί η ιδιοκτήτρια. Σχεδόν ολόκληρη η γκάμα των ζυμαρικών της γιαννιώτικης οικογένειας Σπανέλλη αλλά και αυτά με βουβαλίσιο γάλα από τα Ανω Πορόια, και τα άπαντα σε παξιμάδια: κρίθινα, σταρένια, λαδοπαξίμαδα, ανάλατα, άλλα αφράτα, άλλα σκληρά, από την Κρήτη, τη Λήμνο, μη μείνει παραπονεμένος ουδείς. «Τα κοζανίτικα φύλλα περέκ για τις πίτες κάνουν θραύση», λέει η Μαίρη, το ίδιο και η γραβιέρα Καρύστου και τα ρύζια του Αχελώου. Στο ψυγείο βρήκα τα αλλαντικά του Μιράν, τυριά του Χρυσάφη από τη Λήμνο και τα ναξιώτικα του Κουφόπουλου. Επίσης, τον νόστιμο παστό κολιό της Kaliro από τη Λέρο, φρέσκια χιώτικη μπίρα, γιαούρτια και γάλατα από τον Ιναχο. Στο υπόγειο μας περιμένει μια ενδιαφέρουσα συλλογή με ελληνικά κρασιά και ποτά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Παντοπωλεία

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών