ΜΑΓΑΖΙΑ

Με ελληνική «Παντιέρα»

Εκτός των αλλών στην Παντιέρα θα βρείτε αποξηραμένους βωλίτες Ελασσόνας και ρωμαλέα πρόβεια βολιώτικη γραβιέρα διετούς παλαίωσης.

03.03.2015| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Με ελληνική «Παντιέρα»

Λίγα λόγια για το μαγαζί: «Ανεμίζει» στη Θεμιστοκλέους από τον περασμένο Ιούλη, όταν ο Πολίτης Κορνήλιος Νοτάρ και η Χιώτισσα Βιργινία Τριαντοπούλου επέστρεψαν από την Τσαγκαράδα, όπου ο Κορνήλιος είχε δική του ταβέρνα, με στόχο να ανοίξουν το άψογο αισθητικά παντοπωλείο ονόματι «Παντιέρα». Επιθυμία τους να προμηθεύονται ελληνικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, με όσες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται. Εως τώρα το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό κι έτσι στα ράφια τους βρίσκουμε λιχουδιές σε πολύ καλές τιμές.

Τι ψωνίζουμε: Ρεικόμελο από την Κρήτη, ποντιακά φύλλα περέκ, ζυμαρικά Τερπνόν και παξιμάδια λαδοριγανάτα από την Τραχιά. Κι άλλες ασυναγώνιστες νοστιμιές, όπως ποντιακά γεμιστά ζυμαρικά (μαντί, πελμένι, βαρένικα), αλλαντικά Sary, λυκουρίνοι και καπνιστά μύδια του Πασχαλίδη. Δικές τους ανακαλύψεις, την προέλευση των οποίων κρατούν επτασφράγιστο μυστικό, είναι οι νεαροί αποξηραμένοι βωλίτες Ελασσόνας και η ρωμαλέα πρόβεια βολιώτικη γραβιέρα διετούς παλαίωσης.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών