ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓεμιστά αβοκάντο με σαλάτα καβουριούΓεμιστά αβοκάντο με σαλάτα καβουριού
20' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για τα crab cakes

Για το πανάρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε crab cakes από τον Αμερικανικό Νότο, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μεγάλο μπολ με ένα κουτάλι, όλα τα υλικά για τα crab cakes εκτός από την καβουρόψιχα.
  2. Μόλις ενωθούν καλά τα υλικά, προσθέτουμε την καβουρόψιχα θρυμματίζοντάς την ελαφρώς με το χέρι μας.
  3. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι μέχρι να ενωθεί μεν η καβουρόψιχα με το μείγμα, αλλά να μη διαλυθεί εντελώς - να μείνουν μερικά «ζωντανά» κομμάτια, για να τα αισθανόμαστε μετά στο στόμα. Πρέπει να προκύψει ένα μείγμα σφιχτό που να πλάθεται.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει καλά.
  5. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι (περίπου 2 εκ. από τον πυθμένα του) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Σε ένα ταψάκι βάζουμε μπόλικο καλαμποκάλευρο.
  7. Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και πλάθουμε με βρεγμένες παλάμες 8 μπιφτέκια κάπως πλακέ.
  8. Τα περνάμε από το αλεύρι και τα πιέζουμε ελαφρώς να καλυφθούν καλά.
  9. Τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, σε δύο δόσεις, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Πρέπει να να σιγοτηγανίζονται για να μην αρπάξουν γρήγορα.
  10. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.
  11. Σερβίρουμε, τα crab cakes, χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύουμε με μαγιονέζα, μουστάρδα ή άλλο ντρέσινγκ της αρεσκείας μας.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Καβούρι

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών