• Βραβείο Παραγωγής Κρέατος

    Ένα «βιολογικό» χωριό

    Οι κάτοικοι της Ανάβρας ασχολούνται αποκλειστικά με τη βιολογική κτηνοτροφία. Τα ζώα τους γίνονται ανάρπαστα στην αγορά.

  • Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης

    Η τέχνη του κρεοπώλη

    Κρεοπωλεία υπάρχουν πολλά. «Κρεοτεχνείο», όµως, ένα. Ο Λευτέρης Γεωργιάδης έκανε µια µεγάλη επένδυση, αλλά το αποτέλεσµα τον δικαίωσε.

  • Φάρμα Φωτιάδη

    Μια πρότυπη μονάδα

    Από οικογένεια προσφύγων, ο Νίκος Φωτιάδης πήρε τη µικρή επιχείρηση εκτροφής του πατέρα του και τη µετέτρεψε σε υπερσύγχρονη µονάδα παραγωγής.  

  • Τιμητικό βραβείο

    Αμερικανική Γεωργική Σχολή

    Στην εκατόχρονη λειτουργία της έχει εκπαιδεύσει γενιές καταρτισμένων επίλεκτων αγροτών και αποτελεί κόσμημα και πόλο έλξης για τη Θεσσαλονίκη. 

  • Φάρμα Φαρμάκης

    Βιολογικό βόειο κρέας από το Αγρίνιο

    Η σύγχρονη μονάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών των Φαρμάκη – Κάτρη στην Αιτωλοακαρνανία είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για το πώς θα έπρεπε να είναι η σύγχρονη ελληνική κτηνοτροφία.  

  • Biogreco

    Πουλερικά χωρίς φάρμακα

    Μια πρωτοποριακή εταιρεία εκτροφής βιολογικών κοτόπουλων που ξεκίνησε από τρεις φίλους το 2002 με χιλιάδες δυσκολίες, σήμερα έχει καταφέρει ολόκληρη η παραγωγή της να πιστοποιείται βιολογικά.

  • Αλλαντοποιία Στρεμμένου

    Προσούτο από τον Προυσό

    Η μικρή μονάδα στην ορεινή Ευρυτανία παράγει αλλαντικά φυσικής ωρίμασης.

  • Ionian Farm Ostrich

    Η φάρμα των στρουθοκαμήλων

    H οικογένεια Θεοφιλοπούλου στη Μέλισσα Ηλείας έχει φτιάξει μια μονάδα εκτροφής στρουθοκαμήλων και συσκευάζει το υγιεινό κρέας τους.