ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πώς ο πελτές που μας περίσσεψε γίνεται εύκολα και γρήγορα μεζές

Δεν τον αφήνουμε να χαλάσει. Με μερικές απλές κινήσεις τον μετατρέπουμε σε άλειμμα, φρυγανίζουμε λίγο ψωμί και σκαρώνουμε έναν ωραίο μεζέ.

25.01.2012| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Shutterstock
Ο πελτές, μεζές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠελτές εύκολος, στην κατσαρόλαΠελτές εύκολος, στην κατσαρόλα (βίντεο) Πόσες φορές μας περισσεύει πελτές; Ομολογουμένως πολλές. Για μη «μαυρίσει» ή μουχλιάσει, μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε ωμό, ως άλειμμα για μεζεδάκι της στιγμής. Ψήνουμε μερικές φέτες ψωμιού στο γκριλ, για λίγα λεπτά μέχρι να χρυσίσουν, αλείφουμε τις φέτες με πελτέ, ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο (κατά προτίμηση αγουρέλαιο) και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και ρίγανη. Μπορούμε να προσθέσουμε κάπαρη, ελιές ή και φιλετάκια αντζούγιας, αν μας βρίσκονται.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών