• Μικρα μυστικα για σπιτικό ζωμό

    Οι ζωμοί είναι το καταλληλότερο υγρό για το μαγείρεμα του ριζότο και η ποικιλία τους είναι εξαιρετικά μεγάλη. Βέβαια, οι κλασικοί ζωμοί κρέατος, πουλερικών, λαχανικών, ψαριού και γαρίδας είναι οι αδιαμφισβήτητοι κυρίαρχοι, αλλά μπορούμε να...

  • Πόσες χοιρινές μπριζόλες υπάρχουν;

    Μπριζόλες λαιμού: Είναι πολύ μαλακές λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λίπος, που φτάνει από 20% έως 40%, ανάλογα με το σιτηρέσιο του ζώου. Γίνονται πολύ νόστιμες ως τηγανιά, γιατί διατηρούν την τρυφερότητά τους. Κατά το ψήσιμο δεν προτείνεται...

  • Τι ζηταμε απο τον κρεοπωλη

    Αποδεδειγμένα, οι χοιρινές μπριζόλες είναι το αγαπημένο comfort food των ελληνικών νοικοκυριών. Σοτέ ή τηγανητό, αυτό το νόστιμο κομμάτι χοιρινού ψήνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά. Μπριζόλες παίρνουμε από το λαιμό και από τη ράχη του χοιρινού. Το...

  • Πώς επιλέγουμε το κρέας

    Το ντόπιο χοιρινό, κατ’ επέκταση και οι μπριζόλες, καλύπτει περίπου το 40% της ελληνικής αγοράς, ενώ το 60% εισάγεται από φάρμες εντατικής εκτροφής της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Η προέλευση του ζώου, όμως, δεν συνδέεται...

  • Δυο μυστικά νοστιμιάς για τις χοιρινές μπριζόλες

    Το κόκαλο δυσχεραίνει το ψήσιμο, αλλά δίνει νοστιμιά Μαγειρεύοντας τις μπριζόλες με το κόκαλο, το φαγητό γίνεται νοστιμότερο. Ωστόσο, μπορούμε να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη να το αφαιρέσει από την μπριζόλα, ώστε να εξασφαλίσουμε το ψήσιμο ακόμη...

  • Μελιτζάνες: Πρώτα από το τηγάνι ή το φούρνο;

    Με όποιον τρόπο κι αν επιλέξουμε να μαγειρέψουμε τις μελιτζάνες, αφού τις ξεπικρίσουμε όπως προαναφέραμε, πρέπει να τις περάσουμε από το τηγάνι ή να τις ψήσουμε. Συγκεκριμένα: Πολλοί σεφ υποστηρίζουν ότι το τηγάνισμα αναδεικνύει στο έπακρον τη...

  • Τι τηγάνι διαλέγουμε

    Ανοξείδωτα για βαθύ τηγάνισμα  Επειδή είναι πολύ ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες, στιβαρά και εύχρηστα, έχουν κερδίσει επάξια μια θέση στις κουζίνες μας ως αξιόπιστα τηγάνια για «βαριά» τηγανίσματα. Σε αυτά μπορούμε να τηγανίσουμε τα πάντα,...

  • Ποια τυριά κάνουν για σαγανάκι

    Ιδανικά για σαγανάκι είναι τα μαστιχωτά τυριά, όπως η φορμαέλα, το ταλαγάνι, το μαστέλο και το χαλούμι. Η υφή τους είναι τέτοια που δεν διαλύονται στο τηγάνι. Λιώνουν μόνο εξωτερικά και μαλακώνουν μέσα. Θα πρέπει όμως να φαγωθούν αμέσως, γιατί, όσο...