• Τι τηγάνι διαλέγουμε

    Ανοξείδωτα για βαθύ τηγάνισμα  Επειδή είναι πολύ ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες, στιβαρά και εύχρηστα, έχουν κερδίσει επάξια μια θέση στις κουζίνες μας ως αξιόπιστα τηγάνια για «βαριά» τηγανίσματα. Σε αυτά μπορούμε να τηγανίσουμε τα πάντα,...

  • Απαραίτητο το απορροφητικό χαρτί

    Με το που βγάζουμε τα υλικά από το τηγάνι ή την κατσαρόλα, πρέπει οπωσδήποτε να τα αφήσουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να απομακρύνουμε το περιττό λάδι. Φροντίζουμε να τα απλώνουμε σε μονή στρώση και όχι το ένα πάνω στο...

  • Προσοχή στα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης

    Αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε πλαστικούς περιέκτες για αποθήκευση τροφίμων (ιδιαίτερα αν έχουν λιπαρά - π.χ. ξηρούς καρπούς- ή οξέα -π.χ. τουρσιά- ή αλκοόλ -π.χ. λικέρ), προτιμάμε δοχεία αποθήκευσης από καλής ποιότητας πλαστικό ειδικό γι’ αυτήν...

  • Απαραίτητα υλικά αποθήκευσης

    Διάφανη μεμβράνη, χαρτί ψησίματος, αλουμινόχαρτο και ειδικές πλαστικές σακούλες για αποθήκευση τροφίμων είναι απολύτως απαραίτητα, ιδίως η μεμβράνη, για την αποθήκευση τροφίμων στην κατάψυξη. Γυάλινα, αεροστεγή βάζα και τάπερ: Προτιμάμε τα...

  • Όσα πρέπει να ξέρουμε για το ψυγείο

     -Η θερμοκρασία του ψυγείου πρέπει να κυμαίνεται γύρω στους 2 - 5° C και η κατάψυξη από -18° C και κάτω. Τα ψυγεία τελευταίας τεχνολογίας διαθέτουν ηλεκτρονική ένδειξη για τη θερμοκρασία που επικρατεί στο θάλαμο της ψύξης και της κατάψυξης, τιμές που...

  • Όχι άλλο τρίψιμο!

    Ως παιδί, δεν θυμάμαι τη μαμά μου να ταλαιπωρείται πάνω από ένα ταψί γεμάτο ξεραμένα λίπη, τρίβοντάς το. Μεγαλώνοντας, μου αποκάλυψε το μυστικό που κάνει την οικιακή αγγαρεία παιχνιδάκι. Απορρυπαντικό ρούχων σε σκόνη! Ύστερα από πάσης φύσεως...

  • Πώς καθαρίζουμε το μύλο του καφέ + των μπαχαρικών;

    Οι κόκκοι του καφέ όπως και τα μπαχαρικά όταν τριφτούν βγάζουν τα έλαιά τους με αποτέλεσμα να απλώνεται στο μύλο μας ένα «στρώμα» λιπαρότητας. Επειδή αρκετοί μύλοι μπαχαρικών ή καφέ δεν απο-συναρμολογούνται, ώστε να πλένονται στο...

  • Δοσομετρητές ml από… το φαρμακείο

    Κάθε τόσο βλέπουμε στις συνταγές μικροποσότητες υγρών (π.χ. 10, 20, 30 ή 25 ml) και μας πιάνει πονοκέφαλος. Πώς να μετρήσουμε τόσο μικρές δόσεις, όταν τα περισσότερα δοχεία υγρών ξεκινούν από τα 100 ml; Μια βόλτα στα καταστήματα με επαγγελματικό εξοπλισμό...