Απίθανος αρακάς με γαρίδες, ντοματίνια και βαρελίσια φέτα, σαν σαγανάκι

{
Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
}

Με την προσθήκη λίγων απλών υλικών, ο καθημερινός αρακάς μεταμορφώνεται σε εκρηκτικό πιάτο. Και άλλες γρήγορες συνταγές στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου!

Υλικά
  • 650 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 12 μέτριες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες από κελύφη και εντεράκι (αφήνουμε τα κεφάλια και τις ουρές)
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη, κατά προτίμηση βαρελίσια
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20' Μαγείρεμα 25'

Διαδικασία Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. (Ο χρόνος είναι αρκετός για να γίνουν οι γαρίδες. Αν τις μαγειρέψουμε περισσότερο, θα αποκτήσουν λαστιχωτή υφή.)

 

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, τον αρακά και τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λαδωθούν καλά. Ρίχνουμε περίπου 250 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μετριάζουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

 

Σκορπίζουμε τον άνηθο, τη φέτα και τις γαρίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

 

Στο ποτήρι μας Λευκά κρασιά με καλή οξύτητα, Μοσχοφίλερο, Sauvignon blanc ή μια καλή νέας γενιάς ρετσίνα.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ