ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό καρέ στο φούρνο με βερίκοκα και δαμάσκηναΧοιρινό καρέ στον φούρνο με βερίκοκα και δαμάσκηνα

 

20' προετοιμασία
4 ώρες ψήσιμο
Σύνολο: 4 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινή πορκέτα ρολό, αρχικά ζητάμε από τον κρεοπώλη την πανσέτα, ξεκοκαλισμένη, με το δέρμα.
  2. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το αλάτι, το πιπέρι, ή το ξερό δεντρολίβανο ή το θυμάρι, τις σκελίδες σκόρδου και τον τριμμένο μαραθόσπορο.
  3. Απλώνουμε την πανσέτα σε μια επιφάνεια εργασίας με το δέρμα προς τα κάτω.
  4. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στην πανσέτα, τυλίγουμε σε ρολό και κάνουμε σφιχτά δεσίματα με σπάγκο κουζίνας σε διάφορα σημεία.
  5. Αλατίζουμε εξωτερικά.
  6. Βάζουμε το ρολό σε ταψί.
  7. Ψήνουμε για περίπου 3 ½ ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C.
  8. Δυναμώνουμε στους 180° C και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα.
  9. Η πέτσα της πορκέτας θα είναι τραγανή και θα θρυμματίζεται, ενώ το κρέας θα είναι ζουμερό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών