20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για την κανταϊφόπιτα με «σπετζοφάι» ξεκινάμε και βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά.
- Μετά τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε με μια πετσέτα πιέζοντάς τες για να στεγνώσουν καλά.
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρούτσικες φέτες.
- Αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε 2 - 3 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Βάζουμε το λάδι (κρατάμε 2 κουταλιές για το φύλλο) σε βαθύ τηγάνι και όταν ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα, τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι για 5 - 6 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα σπετζάκια (τις καυτερές πιπερίτσες) και τις πιπεριές, τα ανακατεύουμε 1 - 2 φορές και προσθέτουμε την ντομάτα.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μισοσκεπασμένο μέχρι να μελώσει για 15 λεπτά περίπου.
- Το αλάτι με προσοχή και το πιπέρι όσο μας αρέσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε ένα μέτριο πυρέξ.
- Τραβάμε τις ίνες του κανταϊφιού να ξεχωρίσουν και να γίνουν αφράτες.
- Τις στρώνουμε στο πυρέξ και τις ραντίζουμε με τις 2 κουταλιές λάδι που κρατήσαμε.
- Απλώνουμε από πάνω το μαγειρεμένο σπετζοφάι και σκεπάζουμε με τις φέτες τυριού.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι.