ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛεμονάδαΛεμονάδα με τζίντζερ και δυόσμο
10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Διαδικασία

Για την λεμονάδα

  1. Για να ετοιμάσουμε την σπιτική λεμονάδα σουρώνουμε το χυμό λεμονιού, τον μετράμε με ένα ποτήρι και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο, καθαρό μπολ.
  2. Μετράμε τόσα ποτήρια ζάχαρη όσα και ο χυμός λεμονιού.
  3. Δηλαδή, αν βάλαμε 3 ποτήρια χυμό λεμονιού, βάζουμε 3 ποτήρια ζάχαρη.
  4. Βάζουμε τη ζάχαρη στο μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα από 1/2 λεμόνι για κάθε ποτήρι χυμού.
  5. Ανακατεύουμε ελαφρώς ίσα να λιώσει η ζάχαρη.
  6. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.
  7. Η λεμονάδα είναι έτοιμη και τη βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια.
  8. Διατηρείται για 4 – 5 μέρες στο ψυγείο.
  9. Για να σερβίρουμε γεμίζουμε ποτήρια κατά το 1/3 με λεμονάδα και απογεμίζουμε με κρύο νερό και παγάκια.
  10. Ρυθμίζουμε πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση της, βάζοντας λιγότερη ή περισσότερη λεμονάδα ή νερό.
  11. Αν μας ενοχλεί να μασάμε το ξύσμα του λεμονιού, σουρώνουμε τη λεμονάδα με λεπτό σουρωτηράκι του τσαγιού πριν τη σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 10.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών