ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟμελέτα με κολοκυθάκια και μανιτάριαΟμελέτα με κολοκυθάκια και μανιτάρια, η τέλεια καλοκαιρινή ομελέτα
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
10' αναμονή
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τορτίγια με πατάτες και τσορίθο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190o C. Πρέπει να είναι πολύ καλά προθερμασμένος όταν βάλουμε την ομελέτα να ψηθεί.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Βάζουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε, ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι να ψηθούν και να χρυσίσουν.
  4. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους προσθέτουμε το κρεμμύδι για να μαλακώσει και να γλυκάνει.
  5. Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει από το περιττό λάδι για 1 λεπτό.
  6. Επαναφέρουμε στο τηγάνι προσθέτοντας το τσορίθο και τη ρίγανη. Σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  7. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα καλά λαδωμένο (αντικολλητικό κατά προτίμηση) ταψάκι (πυθμένα + τοιχώματα), διαμέτρου περίπου 26 εκ.
  8. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο σε ένα μπολ.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι.
  10. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190o C για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι η τορτίγια να αρχίσει να φουσκώνει.
  11. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 7 - 8 λεπτά μέσα στο σκεύος - έτσι θα συνεχίσει να ψήνεται αλλά δεν θα στεγνώσει.
  12. Ξεφορμάρουμε, την τορτίγια με πατάτες και τσορίθο, σε πιατέλα.

Μυστικά

*Το τσορίθο είναι ισπανικό αλλαντικό με καυτερό κοκκινοπίπερο. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα πικάντικο ή άλλο σαλάμι της αρεσκείας μας. Η προσθήκη γάλακτος και κρέμας γάλακτος συμβάλλει στο να μη στεγνώσει η ομελέτα μας.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών