ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιπεριές γεμιστές με τυροκαυτερήΠιπεριές στο φούρνο γεμιστές με σπιτική τυροκαυτερή
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Βάρος: 2-3 βαζάκια

Διαδικασία

  1. Για την σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης ξεκινάνε και βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά στην αρχή.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και στο μεταξύ έχουν μαραθεί κάπως τα υλικά.
  3. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για περίπου 15 λεπτά, μέχρι που τα υλικά να είναι μαλακά αλλά όχι λιωμένα.
  4. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και τη μοιράζουμε σε 2 - 3 βαζάκια που τα έχουμε προηγουμένως ζεματίσει και στεγνώσει.
  5. Κλείνουμε αμέσως τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
  6. Τα αφήνουμε στο ντουλάπι για 1 - 2 μήνες για να ωριμάσει η γεύση, πριν τα ανοίξουμε.
  7. Τη σάλτσα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως ντιπ, ως άλειμμα ή για να εμπλουτίσουμε άλλες σάλτσες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών