Μπριζόλες χοιρινές στο τηγάνι με σάλτσα λαχανικών

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Στρώσε το τραπέζι, σε μισή ώρα τρώμε!

Υλικά
  • 4 χοιρινές μπριζόλες, πάχους περίπου 2 - 3 εκ.
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο καρότο, καθαρισμένο
  • 1 μικρή πατάτα, καθαρισμένη
  • 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένο
  • τα φύλλα από 4 - 5 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (της αρεσκείας μας)
  • 150 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 150 ml νερό, ζεστό
  • ο χυμός από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα περίπου 20΄

Διαδικασία Στο μπλέντερ ή το μούλτι βάζουμε το καρότο, την πατάτα, το ζεστό νερό, τη μουστάρδα και χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, έως ότου πολτοποιηθούν. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μπριζόλες, για περίπου 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.  Αν δεν χωράνε όλες μαζί στο σκεύος, τις ψήνουμε σε δύο δόσεις, μοιράζοντας τα υλικά στα δύο. «Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά, σκορπίζουμε το σέλερι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να «δέσει» η σάλτσα.

 

Συνοδεύουμε με Αφράτο, λευκό πιλάφι και πράσινη σαλάτα ή με τηγανητές πατάτες.

 

Τι πίνουμε Το διαμαντάκι του κρητικού αμπελώνα: Βιδιανό!

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ