15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πένες με λιαστές ντομάτες, κάππαρη και ελιές, αρχικά βράζουμε, σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Όταν είναι έτοιμα κρατάμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό που έβρασαν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τις πένες, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε, τις πένες με λιαστές ντομάτες, κάππαρη και ελιές, σε βαθιά πιάτα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.