ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνί ξεκοκαλισμένο στη λαδόκολλα με αρακάΑρνί ξεκοκαλισμένο στη λαδόκολλα με αρακά
20' προετοιμασία
8 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 8 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για το ρνάκι σιγοψημένο για 8 ώρες ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C.
  2. Σε μια μεγάλη γάστρα ή σε μεγάλο ταψί ρίχνουμε το κρασί και απλώνουμε στον πάτο τις σκελίδες σκόρδου και το δεντρολίβανο.
  3. Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια κρέατος, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  4. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της ή, αν έχουμε βάλει ταψί, το σκεπάζουμε πολύ καλά με 2 φύλλα λαδόκολλας και μετά με διπλό αλουμινόχαρτο, ώστε να εγκλωβίσουμε τους ατμούς.
  5. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει γάστρα, βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το αλεύρι και ρίχνουμε σταδιακά νερό, τόσο ώστε να σχηματιστεί ένα σφιχτό και κολλώδες ζυμάρι.
  6. Πλάθουμε με τα χέρια μας ένα «κορδόνι» και το κολλάμε περιμετρικά στην ένωση καπακιού και γάστρας, ώστε να σφραγίσουμε το σκεύος και να εγκλωβίσουμε τους ατμούς.
  7. Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά το σκεύος.
  8. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλες 7 ώρες.
  9. Εναλλακτικά, βάζουμε τη θερμοκρασία στους 140° C και ψήνουμε το κρέας για περίπου 3 ώρες.
  10. Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο, αφαιρούμε και πετάμε το ζυμάρι (αν έχουμε γάστρα) και σερβίρουμε το αρνί ζεστό, συνοδεία πράσινης σαλάτας.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών