Φιλέτα ψαριού γιαχνιστά με πατάτες και πράσα

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}

Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε...

Υλικά
  • 4 φιλέτα ψαριού της αρεσκείας μας, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 4 πράσα, σε λεπτές ροδέλες
  • 4 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, σε όσο πιο λεπτές ροδέλες μπορούμε
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη (προαιρετικά)
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, χοντροκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 μικρό λεμόνι
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα περίπου 15΄

Διαδικασία Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και στρώνουμε τις πατάτες και τα πράσα όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν κάπως, ανακινώντας πότε πότε την κατσαρόλα. Στη συνέχεια, στρώνουμε από πάνω τα ψαροφιλέτα. Σκορπίζουμε την κάππαρη, περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 12-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι (χωρίς να στεγνώσει) και τα λαχανικά. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε κανονικά. Αν το ψάρι γίνει πριν από τα λαχανικά, το βγάζουμε και ψήνουμε τα λαχανικά μόνα τους μέχρι να μαλακώσουν όσο θέλουμε, προσθέτοντας αν χρειαστεί ελάχιστο νερό. Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

(1) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
enaoum
07.01.2012 | 13:30
συνηθισμενη συνταγη μαγειρεματος στον αχνο ,εκτος των υλικων αυτων . αν θελουμε να γευτουμε και το φαγητο μας να γινει με περισσοτεπα λαχανικα μπορουμε να προσθεσουμε κατα προτιμηση πολυ ψιλες φετες καροτο .πιπεργια πρασινη και κοκκινη αλλαακομη και ροδελες ψιλες κρεμυδι εκτος βεβαια του πρασου . τα πολλα λαχανικα με τα αρωματα τους δινουν αλλη γευση