ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα μπιάνκα με πατάτες, κρεμμύδια και γκοργκοντζόλαΠίτσα bianca με πατάτες, κρεμμύδια και γκοργκοντζόλα
30' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 42'

Υλικά

Τεμάχια: 6 μικρά

Διαδικασία

  1. Για το τέλειο σπιτικό τσίζμπεργκερ ξεκινάμε ανακατεύοντας απαλά σε ένα μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι, την κέτσαπ και τον κόλιανδρο, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.
  2. Σχηματίζουμε μπιφτέκια περίπου 6 - 8 εκ. με πάχος περίπου 1,5 εκ.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
  4. Βάζουμε τα μπιφτέκια σε λαδωμένη σχάρα του φούρνου, ενώ από κάτω τοποθετούμε ένα ταψί για να πέφτουν εκεί τα υγρά.
  5. Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, στην πιο ψηλή σκάλα, για 6 - 7 λεπτά ανά πλευρά, ή μέχρι να γίνουν στο εσωτερικό τους καταπώς θέλουμε (λιγότερο, αν τα θέλουμε πιο μέτρια ψημένα). Εναλλακτικά, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180° C για 12 - 14 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο.
  6. Μόλις βγουν από το φούρνο, βάζουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 φέτα τυρί, να λιώσει.
  7. Αλατοπιπερώνουμε την ντομάτα και το κρεμμύδι.
  8. Αλείφουμε τα ψωμάκια με μουστάρδα και κέτσαπ και από πάνω βάζουμε το μπιφτέκι, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα αγγουράκια. Συνοδεύουμε με -τι άλλο;- πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 77.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών