ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦακές σούπα (βίντεο)Φακές σούπα (βίντεο)
20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τις φακές με τα δαφνόφυλλα και το μισό ζωμό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν οι φακές.
  2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικά) σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τον κόλιανδρο για 2 - 3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 7 - 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα καρότα να μαραθούν και το κρεμμύδι να ροδίσει καλά.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να αρπάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τις φακές (αφού περάσει το πρώτο 20λεπτο μαγειρέματος).
  5. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το φασκόμηλο ή το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά (χωρίς να λιώσουν) και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Παρακολουθούμε γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να προσθέσουμε ζωμό ή νερό.
  6. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Θέλει ένα κόκκινο κρασί να αστράφτει στα ποτήρια! Διαλέξτε ένα χαρμάνι με βάση το Αγιωργίτικο χωρίς υψηλό αλκοολικό βαθμό.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών