ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚατσικάκι ρολό με σκόρδο και δεντρολίβανο στη γάστραΚατσικάκι ρολό με σκόρδο και δεντρολίβανο στη γάστρα

Κοντά στο Αλυκό Νάξου, είναι η ταβέρνα «Αξιώτισσα» του Γιάννη Βάσιλα και της Σοφίας Δημακοπούλου. Μας έφτιαξαν αυτόν τον εξαιρετικό μεζέ προσθέτοντας στο τέλος λίγες φέτες λεμονιού, που ζωντανεύουν τη ντομάτα και «σπάνε» τη λιπαρότητα. Το κρέας «κρατάει» και μένει δεμένο στο κόκαλο.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κατσικάκι με ντομάτα στο τηγάνι, αρχικά προσθέτουμε, σε ένα βαθύ τηγάνι (ή σε μια κατσαρόλα), λίγο νερό (σχεδόν μέχρι τη μέση του σκεύους).
  2. Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα παϊδάκια.
  3. Βράζουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Μόλις σχεδόν εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα παϊδάκια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Αλατοπιπερώνουμε.
  6. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και τη φρέσκια ντομάτα.
  8. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, αλλά όχι περισσότερα από 4 - 5, θέλουμε να διατηρηθούν το χρώμα και η φρεσκάδα της ντομάτας.
  9. Μόλις 1 - 2 λεπτά προτού αποσύρουμε το φαγητό, προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού.
  10. Δοκιμάζουμε το αλάτι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
  11. Σερβίρουμε, το κατσικάκι με ντομάτα, και συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 98.

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών