ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣασιατική σαλάτα με καλαμάρι, καλαμάρι, νούντλςΑσιατική σαλάτα με καλαμάρι και noodles
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το κοτόπουλο

Για τη σαλάτα

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

  1. Για την ασιατική κοτοσαλάτα ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κοτόπουλο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει μέσα στο ζωμό για περίπου 15 λεπτά και το στραγγίζουμε (διατηρούμε το ζωμό στο ψυγείο για άλλη χρήση, όπως ένα πιλάφι).
  3. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  5. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.
  6. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.

Μυστικά

*  Γιατί προτιμάμε βιολογικά καρότα;Είναι συνήθως κακομούτσουνα, στραβά, λεπτά, πράγμα που κάνει το καθάρισμά τους μπελαλίδικο. Είναι όμως πιο ασφαλή στην κατανάλωση και νοστιμότερα, με μια βαθιά γλύκα και μια σπιρτάδα που δεν συναντάμε στα συμβατικά λαχανικά. Θα τα βρείτε στα βιολογικά μεγάλων σούπερ μάρκετ, όμως αξίζει να κάνετε μια βόλτα από την κοντινή σας βιολογική λαϊκή. Αυτά από το Κτήμα Διαμάντη (www.agroktimadiamanti.gr), ας πούμε, είναι έξοχα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 113.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών