ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαντζαροσαλάτα με ρόκα, σταφίδες και κατσικίσιο τυρίΠαντζαροσαλάτα με ρόκα, σταφίδες και κατσικίσιο τυρί
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε παντζάρια με σπανάκι και πορτοκάλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  2. Στη συνέχεια, τυλίγουμε κάθε παντζάρι με αλουμινόχαρτο.
  3. Τα βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Ελέγχουμε, τρυπώντας ένα παντζάρι με ένα μαχαίρι.
  4. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για να μπορούμε να τα πιάσουμε.
  5. Έπειτα, τα καθαρίζουμε και κόβουμε το καθένα σε 4 κομμάτια.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό με το λάδι και το ξίδι.
  7. Απλώνουμε σε μια πιατέλα τα παντζάρια, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ.
  8. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
  9. Στη συνέχεια, απλώνουμε τη βινεγκρέτ πάνω από τα παντζάρια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών