ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνί με αγκινάρες αυγολέμονοΑρνί με αγκινάρες αυγολέμονο
15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το Αρνάκι μαϊντανάτο στην κατσαρόλα ξεκινάμε και σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη και πιπέρι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό και αλάτι, προσθέτουμε 3 - 4 φλιτζ. τσαγιού νερό ή όσο χρειαστεί για να καλύψει ίσα-ίσα το κρέας, και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.

Ενα Αγιωργίτικο, φρέσκο, αρωµατικό και φρουτώδες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών